Vissza a főoldalra
RSS
Keresés
Adó- és vámügyek
Költségvetési csalás az egri kórházban
heol.hu 2014.07.14. 8:53:00

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt az egri Markhot Ferenc Kórház három vezető beosztású dolgozójával szemben emelt vádat az Egri Járási Ügyészség.Az egri Markhot Ferenc Kórház 2008-ig fűtési tartalék biztosítása céljából jelentős mennyiségű, szabad forgalomba bocsátott gázolajat szerzett be. Két földalatti tartályban összesen több mint 23 ezer liter gázolajat tároltak. Az intézmény az olajat 2008-tól fűtési célból nem használta, mivel időközben gázüzemű fűtésre álltak át. 2012-ben az egészségügyi intézmény vezetése a tartályok lebontását, illetve átalakítását tervezte, ezért több alkalommal megkísérelte eladni a gázolaj készletet. A próbálkozások azonban nem jártak sikerrel, mivel a szükséges hatósági engedélyezési eljárásokra, valamint az ügylet adóvonzatára figyelemmel gazdaságosan ezt nem lehetett végrehajtani.

A gázolajon aztán 2012 nyarán végül mégis sikerült túladnia a kórháznak, mégpedig olyan módon, hogy az adásvételi megállapodást egy támogatási szerződéssel leplezték, a gázolaj leltárban nyilvántartott mennyiségét arra hivatkozással vezették ki, hogy azt eltüzelték. Miután a megegyeztek az előbbiek szerint a vevő cégével, ennek alapján 2012 szeptemberében támogatói szerződést kötött a kórház az olajat megvásárló egri kft-vel. Ebben az egyezségben közel négymillió forint adomány szerepel, amely valójában a gázolaj vételára volt. Ezt az összeget a kft. át is utalta a kórház részére, majd ősszel elszállították a gázolajat. Az adásvételt követően pedig - információink szerint - több mint egymillió forint általános forgalmi adót nem fizetett meg a kórház.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága ismeretlen tettes ellen tett feljelentés alapján folytatott nyomozást az ügyben. Ez a közelmúltban lezárult, és vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az Egri Járási Ügyészségnek.

A Heves Megyei Főügyészség megerősítette: „az ügyben az Egri Járási Ügyészség - az elkövetési értékre: 1.045.440 Ft-ra figyelemmel - nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt három személlyel szemben emelt vádat.”

 
A rovat további friss hírei
Éveken keresztül nem fizette be az áfát
Őrizetbe vették a NAV egyik felsővezetőjét, mert a gyanú szerint megvesztegették egy 342 ezer forintos telefonnal
Könyvelőként visszaélt a cég pecsétjével
Csak papíron gondoztak: alapítványos csalókat leplezett le a NAV
Horgásznak tűntek, cigarettát csempésztek
Legolvasottabb hírek
Nyolc orvos látta, mégis meghalt egy egyéves kislány - a szülők büntetőfeljelentést tettek
Buszsofőrök gázpisztollyal: összevagdosott ülések, vécének használt járművek - igen, a cigányok
Továbbra is „dubajoznak” a lányok - újabb kerítő került a rendőrség látókörébe
Nyakon akarta szúrni a rendőrt - kényszergyógykezelésre küldhetik
Szado-mazo pornófilmforgatás: egy ember ellen javasolnak vádemelést
Legfrissebb hírek
Nézeteltérés: fahusánggal többször fejen ütötte a haragosát
Emberöléssel gyanúsított és rablásért elítélt bűnözők akadtak horogra külföldön
Megerőszakoltak egy kiránduló nőt egy budai turistaútvonalon
Kerékkulccsal, vascsővel és deszkával „dolgoztak fel” egy közlekedési balesetet Tiszabőn
Viktor potencianövelőkben, teljesítményfokozókban és nyugtatókban utazott - a nyomozók megjelenéséig
 


ImpresszumKapcsolatMédiaajánlatPartnereink