Vissza a főoldalra
RSS
Keresés
Adó- és vámügyek
Költségvetési csalás az egri kórházban
heol.hu 2014.07.14. 8:53:00

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt az egri Markhot Ferenc Kórház három vezető beosztású dolgozójával szemben emelt vádat az Egri Járási Ügyészség.Az egri Markhot Ferenc Kórház 2008-ig fűtési tartalék biztosítása céljából jelentős mennyiségű, szabad forgalomba bocsátott gázolajat szerzett be. Két földalatti tartályban összesen több mint 23 ezer liter gázolajat tároltak. Az intézmény az olajat 2008-tól fűtési célból nem használta, mivel időközben gázüzemű fűtésre álltak át. 2012-ben az egészségügyi intézmény vezetése a tartályok lebontását, illetve átalakítását tervezte, ezért több alkalommal megkísérelte eladni a gázolaj készletet. A próbálkozások azonban nem jártak sikerrel, mivel a szükséges hatósági engedélyezési eljárásokra, valamint az ügylet adóvonzatára figyelemmel gazdaságosan ezt nem lehetett végrehajtani.

A gázolajon aztán 2012 nyarán végül mégis sikerült túladnia a kórháznak, mégpedig olyan módon, hogy az adásvételi megállapodást egy támogatási szerződéssel leplezték, a gázolaj leltárban nyilvántartott mennyiségét arra hivatkozással vezették ki, hogy azt eltüzelték. Miután a megegyeztek az előbbiek szerint a vevő cégével, ennek alapján 2012 szeptemberében támogatói szerződést kötött a kórház az olajat megvásárló egri kft-vel. Ebben az egyezségben közel négymillió forint adomány szerepel, amely valójában a gázolaj vételára volt. Ezt az összeget a kft. át is utalta a kórház részére, majd ősszel elszállították a gázolajat. Az adásvételt követően pedig - információink szerint - több mint egymillió forint általános forgalmi adót nem fizetett meg a kórház.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága ismeretlen tettes ellen tett feljelentés alapján folytatott nyomozást az ügyben. Ez a közelmúltban lezárult, és vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az Egri Járási Ügyészségnek.

A Heves Megyei Főügyészség megerősítette: „az ügyben az Egri Járási Ügyészség - az elkövetési értékre: 1.045.440 Ft-ra figyelemmel - nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt három személlyel szemben emelt vádat.”

 
A rovat további friss hírei
Csak papíron gondoztak: alapítványos csalókat leplezett le a NAV
Horgásznak tűntek, cigarettát csempésztek
Pénzmosás és költségvetési csalás a Simon-ügyben - külön szálon nyomoz a NAV
Házkutatást tartott a NAV egy alapítványi iskolában
Átfogó ellenőrzést indít a NAV a fővárosi szórakozóhelyeken
Legolvasottabb hírek
Nyolc orvos látta, mégis meghalt egy egyéves kislány - a szülők büntetőfeljelentést tettek
Buszsofőrök gázpisztollyal: összevagdosott ülések, vécének használt járművek - igen, a cigányok
Továbbra is „dubajoznak” a lányok - újabb kerítő került a rendőrség látókörébe
Nyakon akarta szúrni a rendőrt - kényszergyógykezelésre küldhetik
Szado-mazo pornófilmforgatás: egy ember ellen javasolnak vádemelést
Legfrissebb hírek
Csak papíron gondoztak: alapítványos csalókat leplezett le a NAV
Hotelekben pihente ki a sikkasztás fáradalmait a megtévedt postás
Prostituáltakból élt: mindkét élettársát futtatta a férfi
Berúgta a cigány ajtót, majd csodálkozott, amikor megszólalt a riasztó
Konyhakéssel szúrta meg fiát egy mogyoródi férfi
 


ImpresszumKapcsolatMédiaajánlatPartnereink