Vissza a főoldalra
RSS
Keresés
Háttér
AK-47-essel rabolt ki egy pénzszállítót - vádat emeltek ellene
hvg.hu 2014.07.29. 11:18:00

A Fővárosi Főügyészség különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy 35 éves férfival szemben, aki a vád szerint csaknem kilenc évvel ezelőtt részt vett egy pénzszállító autó kirablásában, amelynek során ismeretlen társával közel 100 millió forintot zsákmányolt.A vádlott az eljárás során ismeretlenül maradt társával 2005. december 22-én jelent meg egy III. kerületi benzinkútnál azért, hogy az aznapi bevételért érkező pénzszállító járművet megtámadják és megszerezzék a benne lévő készpénzt. 

A pénzszállító gépjárművel a két vagyonőr az esti órákban érkezett a benzinkút elé, majd egyikük bement a kúthoz, átvette a szállítandó pénzes tasakot és azzal a pénzszállító autóhoz ment, miközben az autóban ülő társa a zsilipajtót belülről kinyitotta. 

A vádlott ekkor egy AK-47 típusú gépkarabéllyal, míg ismeretlen társa egy fegyvernek látszó tárggyal a kezében, arcukon maszkkal a pénzállítóhoz futottak, és a gépkarabéllyal földre kényszerítették az autóhoz visszatérő vagyonőrt. Ezután a vádlott behajolt a jármű ajtaján, a gépkarabély csövét rátartotta a sofőrre, és felszólította, hogy a trezor ajtaját nyissa ki. A férfi ellenállt, ekkor azonban a vádlott őt ököllel többször fejen ütötte, majd kirángatta a gépjárműből, és őt is a földre fektette.
 
Az elkövetők ezután az értékszállítókat azzal fenyegették, hogy agyonlövik őket, ha nem nyitják ki a gépjármű értéktárának ajtaját. Miután a két férfi ennek hatására kinyitotta a trezort, a támadók magukhoz vették az abban elhelyezett közel 100 millió forint készpénzt tartalmazó pénzszállító zsákokat, majd megszerezték az egyik vagyonőr használatában lévő lőfegyvert is, és ezután távoztak a helyszínről.
 
Az említett lőfegyvert a rendőrség évekkel később, 2011. november 15-én egy, a vádlottal szemben hasonló bűncselekmény miatt indult másik bűnügyben a vádlottnál megtalálta. A fegyver azonosítása alapján a vád tárgyát képező bűnügyben indult nyomozás is eredményre vezetett.
 
Az ügyben a Fővárosi Főügyészség különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

 
A rovat további friss hírei
Hotelekben pihente ki a sikkasztás fáradalmait a megtévedt postás
Prostituáltakból élt: mindkét élettársát futtatta a férfi
A bűnözés mellett van a tiszaújvárosi rendőrkapitány és a főügyész?
„Vetkőztető” drog szedi áldozatait
Októberig hosszabbították meg Simon Gábor házi őrizetét
Legolvasottabb hírek
Nyolc orvos látta, mégis meghalt egy egyéves kislány - a szülők büntetőfeljelentést tettek
Buszsofőrök gázpisztollyal: összevagdosott ülések, vécének használt járművek - igen, a cigányok
Továbbra is „dubajoznak” a lányok - újabb kerítő került a rendőrség látókörébe
Nyakon akarta szúrni a rendőrt - kényszergyógykezelésre küldhetik
Szado-mazo pornófilmforgatás: egy ember ellen javasolnak vádemelést
Legfrissebb hírek
Csak papíron gondoztak: alapítványos csalókat leplezett le a NAV
Hotelekben pihente ki a sikkasztás fáradalmait a megtévedt postás
Prostituáltakból élt: mindkét élettársát futtatta a férfi
Berúgta a cigány ajtót, majd csodálkozott, amikor megszólalt a riasztó
Konyhakéssel szúrta meg fiát egy mogyoródi férfi
 


ImpresszumKapcsolatMédiaajánlatPartnereink