Vissza a főoldalra
RSS
Keresés
Háttér
Vádemelés a Bolyai katonai főiskola ingatlanügyében
MTI 2014.07.22. 14:52:00

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt három ember ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség az egykori Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolai Kara két ingatlanának eladása miatt - közölte Nagy Andrea, az ügyészség szóvivője, kedden.A ZMNE Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolai Kar Budapesten, az Üllői út 133-135. szám alatt található két ingatlana forgalmi értékének meghatározására a Honvédelmi Minisztérium Infrastrukturális Ügynökség (HM IÜ) vállalkozási szerződést kötött egy közbeszerzési eljárásban kiválasztott értékbecslő céggel - ismertette a szóvivő. A cég feladata volt az ingatlanok forgalmi értékének meghatározása, a HM IÜ állományába tartozó két ügyintézőé pedig annak vizsgálata, hogy az értékbecslés a jogszabályoknak, a szakmai követelményeknek és a szerződésben foglaltaknak megfelel-e. Az értékbecslő - az egyik ügyintéző által közvetítettek alapján - a valódihoz képest több mint egymilliárd forinttal csökkentette az ingatlanok forgalmi értékét.

Az értékbecslő ezen szándékos magatartásával, a két ügyintéző pedig azzal, hogy a manipulált anyagot elfogadásra előkészítette, tévedésbe ejtette a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsnak az értékesítésről döntő tagjait. Mindezek eredményeként a Honvédelmi Minisztérium 2008 áprilisában adásvételi szerződéssel, versenyeztetés nélkül, áron alul értékesítette az ingatlanokat a Ferencvárosi Önkormányzatnak - állapította meg az ügyészség. A Központi Nyomozó Főügyészség az értékbecslő és a két ügyintéző ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsánál.

A nyomozást két másik, az ügylet idején a HM IÜ állományába tartozó gyanúsított esetében bizonyítottság hiányában megszüntette - írta Nagy Andrea. Az ügy Hende Csaba honvédelmi miniszter feljelentése alapján indult egyéb részét elkülönítették, így az ingatlanok továbbértékesítése, valamint a HM által teljesített kifizetések miatt tovább nyomoznak. Annak az ügynek jelenleg nincs gyanúsítottja - olvasható az ügyészségi közleményben.

 
A rovat további friss hírei
Hotelekben pihente ki a sikkasztás fáradalmait a megtévedt postás
Prostituáltakból élt: mindkét élettársát futtatta a férfi
A bűnözés mellett van a tiszaújvárosi rendőrkapitány és a főügyész?
„Vetkőztető” drog szedi áldozatait
Októberig hosszabbították meg Simon Gábor házi őrizetét
Legolvasottabb hírek
Nyolc orvos látta, mégis meghalt egy egyéves kislány - a szülők büntetőfeljelentést tettek
Buszsofőrök gázpisztollyal: összevagdosott ülések, vécének használt járművek - igen, a cigányok
Továbbra is „dubajoznak” a lányok - újabb kerítő került a rendőrség látókörébe
Nyakon akarta szúrni a rendőrt - kényszergyógykezelésre küldhetik
Szado-mazo pornófilmforgatás: egy ember ellen javasolnak vádemelést
Legfrissebb hírek
Csak papíron gondoztak: alapítványos csalókat leplezett le a NAV
Hotelekben pihente ki a sikkasztás fáradalmait a megtévedt postás
Prostituáltakból élt: mindkét élettársát futtatta a férfi
Berúgta a cigány ajtót, majd csodálkozott, amikor megszólalt a riasztó
Konyhakéssel szúrta meg fiát egy mogyoródi férfi
 


ImpresszumKapcsolatMédiaajánlatPartnereink