Vissza a főoldalra
RSS
Keresés
Háttér
Vádemelés a Bolyai katonai főiskola ingatlanügyében
MTI 2014.07.22. 14:52:00

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt három ember ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség az egykori Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolai Kara két ingatlanának eladása miatt - közölte Nagy Andrea, az ügyészség szóvivője, kedden.A ZMNE Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolai Kar Budapesten, az Üllői út 133-135. szám alatt található két ingatlana forgalmi értékének meghatározására a Honvédelmi Minisztérium Infrastrukturális Ügynökség (HM IÜ) vállalkozási szerződést kötött egy közbeszerzési eljárásban kiválasztott értékbecslő céggel - ismertette a szóvivő. A cég feladata volt az ingatlanok forgalmi értékének meghatározása, a HM IÜ állományába tartozó két ügyintézőé pedig annak vizsgálata, hogy az értékbecslés a jogszabályoknak, a szakmai követelményeknek és a szerződésben foglaltaknak megfelel-e. Az értékbecslő - az egyik ügyintéző által közvetítettek alapján - a valódihoz képest több mint egymilliárd forinttal csökkentette az ingatlanok forgalmi értékét.

Az értékbecslő ezen szándékos magatartásával, a két ügyintéző pedig azzal, hogy a manipulált anyagot elfogadásra előkészítette, tévedésbe ejtette a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsnak az értékesítésről döntő tagjait. Mindezek eredményeként a Honvédelmi Minisztérium 2008 áprilisában adásvételi szerződéssel, versenyeztetés nélkül, áron alul értékesítette az ingatlanokat a Ferencvárosi Önkormányzatnak - állapította meg az ügyészség. A Központi Nyomozó Főügyészség az értékbecslő és a két ügyintéző ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsánál.

A nyomozást két másik, az ügylet idején a HM IÜ állományába tartozó gyanúsított esetében bizonyítottság hiányában megszüntette - írta Nagy Andrea. Az ügy Hende Csaba honvédelmi miniszter feljelentése alapján indult egyéb részét elkülönítették, így az ingatlanok továbbértékesítése, valamint a HM által teljesített kifizetések miatt tovább nyomoznak. Annak az ügynek jelenleg nincs gyanúsítottja - olvasható az ügyészségi közleményben.

 
A rovat további friss hírei
Gázriasztó fegyverrel rabolt egy férfi Dunaújvárosban
Kóros elmeállapot: előzetes kényszergyógykezelését rendelték el annak a férfinak, aki megölte a testvérét és a sógorát
Megtorolta a vádlott az őt ért sérelmet, halált okozó testi sértésért kell felelnie
Nyílászárókban utazott a miskolci csaló
Hotelekben pihente ki a sikkasztás fáradalmait a megtévedt postás
Legolvasottabb hírek
Nyolc orvos látta, mégis meghalt egy egyéves kislány - a szülők büntetőfeljelentést tettek
Buszsofőrök gázpisztollyal: összevagdosott ülések, vécének használt járművek - igen, a cigányok
Továbbra is „dubajoznak” a lányok - újabb kerítő került a rendőrség látókörébe
Nyakon akarta szúrni a rendőrt - kényszergyógykezelésre küldhetik
Szado-mazo pornófilmforgatás: egy ember ellen javasolnak vádemelést
Legfrissebb hírek
Nézeteltérés: fahusánggal többször fejen ütötte a haragosát
Emberöléssel gyanúsított és rablásért elítélt bűnözők akadtak horogra külföldön
Megerőszakoltak egy kiránduló nőt egy budai turistaútvonalon
Kerékkulccsal, vascsővel és deszkával „dolgoztak fel” egy közlekedési balesetet Tiszabőn
Viktor potencianövelőkben, teljesítményfokozókban és nyugtatókban utazott - a nyomozók megjelenéséig
 


ImpresszumKapcsolatMédiaajánlatPartnereink