Vissza a főoldalra
RSS
Keresés
Külföld
Kolozsváron is felbukkant a „knock-out játék” - „véletlenül” egy cigány bokszoló a meghonosítója
maszol/Pesti Riport 2014.04.10. 15:36:00

Egy 16 éves bokszoló, Alexandru Macingo szombaton előbb a Párizs utcában ütött le három embert, majd néhány utcával odébb további két áldozatot szemelt ki magának, akiknek azonban sikerült elmenekülniük. Mint ismeretes, az Amerikában szinte kizárólag feketék  által (és persze fehérek ellen) űzött  „játék” lényege, hogy a bántalmazó egyetlen ütéssel, eszméletlen állapotban juttassa földre az áldozatát.Macingo két barátjának és egy 15 éves lánynak mutatta be a módszert, közös italozás után. Az első áldozathoz odalépett, egyetlen ökölcsapással földre küldte, majd két egyetemistát szólított meg. Az egyik az állkapcsára kapott ökölcsapástól összeesett, és beverte a fejét a járdaszegélybe. A másik egyetemista az arcába kapott ütést. Mindhárom áldozat kórházban van, kettejüknek 45-50 napos gyógyulási időszakra van szüksége, egyiküknek 20-25 napos kezelésre.

Macingo és barátai nem érték be ennyivel, néhány utcával odébb újabb áldozatokat szemeltek ki. A bokszoló felszólította a 15 éves lányt, hogy pofozzon fel az utcán beszélgető két kamasz fiút. Ezt a lány meg is tette, a fiúk azonban nem reagáltak az agresszióra. Akkor közbelépett Macingo, ám a fiatalok elfutottak, egyikük menekülés közben elvesztette telefonját. A telefont hétfőn zálogházba adta le a nem túl okos cigány, de mivel az áldozat már megtette feljelentését a rendőrségen, a készülék nyomra vezetett - így sikerült elkapni a tetteseket.

A 16 éves bokszolóról edzője elmondta a helyi sajtónak, hogy ő a hazai ökölvívás „legújabb Mike Tysonja”. A tréner az esetről a rendőrségen azt nyilatkozta, tanítványa „vagánykodásból” randalírozott. A kihallgatás során az is kiderült, nem az első ilyen eset, hogy Macingo vérben fekve hagy embereket az utcán - „játékból”. Február 28-án ugyanis egy férfi ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, miután egy ütéssel földre vitték, és arccsontja, állkapcsa eltört.

Bár Macingót és társait a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezné, a Kolozsvári Törvényszék ügyésze, Marius Pantea Calin a szabadlábon való vizsgálódást rendelte el, mivel az agresszorok „kiskorúak, és nem minősülnek közveszélyesnek”…

 
A rovat további friss hírei
Meztelenül menekült a rendőrök elől a nő
Megfojtotta 11 hónapos gyermekét, mert „már nem volt szüksége rá”
Változatos ízlés: előbb a nagyanyját, majd a nagybátyját erőszakolta meg
Egész nap szexcsetelt a kisgyermekét megölő férfi
Családi erőszak gyanújával vették őrizetbe az amerikai női fociválogatott kapusát
Legolvasottabb hírek
Nyolc orvos látta, mégis meghalt egy egyéves kislány - a szülők büntetőfeljelentést tettek
Buszsofőrök gázpisztollyal: összevagdosott ülések, vécének használt járművek - igen, a cigányok
Továbbra is „dubajoznak” a lányok - újabb kerítő került a rendőrség látókörébe
Nyakon akarta szúrni a rendőrt - kényszergyógykezelésre küldhetik
Szado-mazo pornófilmforgatás: egy ember ellen javasolnak vádemelést
Legfrissebb hírek
Nézeteltérés: fahusánggal többször fejen ütötte a haragosát
Emberöléssel gyanúsított és rablásért elítélt bűnözők akadtak horogra külföldön
Megerőszakoltak egy kiránduló nőt egy budai turistaútvonalon
Kerékkulccsal, vascsővel és deszkával „dolgoztak fel” egy közlekedési balesetet Tiszabőn
Viktor potencianövelőkben, teljesítményfokozókban és nyugtatókban utazott - a nyomozók megjelenéséig
 


ImpresszumKapcsolatMédiaajánlatPartnereink