Vissza a főoldalra
RSS
Keresés
Tárgyalóterem
Élete végéig fegyházban maradhat a brutális gyilkos
feol.hu 2014.07.03. 13:15:00

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék szerdán, nem jogerősen azt a férfit, aki a vád szerint tavaly októberben megölte élettársát és annak 22 éves fiát a Fejér megyei Baracs községben, Sz. Gyula a legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadlábra.A vádirat szerint a 49 éves Sz. Gyula több mint tíz éve élt együtt élettársával, viszonyuk 2008-ban kezdett megromlani, elsősorban anyagi problémáik voltak. Tavaly október 12-én Szabadkára akartak menni vásárolni, de reggel egy vita közben a férfi a szobában tartott gumikalapáccsal többször megütötte a nő fejét. Mivel élettársa nem vesztette el eszméletét, ellenállt, a férfi fojtogatni kezdte, ez okozta a nő halálát. Ezután a vádlott egy vasfejű kalapáccsal fejbe verte a másik szobában alvó fiút, majd megfojtotta őt, inni kezdett és Dunaújvárosba ment.

Este felöltöztette a nő holttestét és paplanba csavarta a fiút, betette őket autója csomagtartójába, Bernátkút és Mélykút között egy fás-bokros területen kitette őket, majd hazament és tovább ivott.

Két nappal később öngyilkosságot kísérelt meg, körfűrészbe dugta a kezét, de miután a vérzésbe nem halt bele, gumicsövet kötött a gázvezetékhez és a cső végét a szájába vette. Ekkor talált rá az élettársa lánya, aki barátjával és kétéves gyerekükkel ment a házba. Sz. Gyula a kiérkező mentőknek vallotta be a történteket, majd a rendőrség előtt részletes beismerő vallomást tett. Ugyanakkor a szerdai tárgyaláson nem kívánt vallomást tenni.

A bíró ismertetése szerint a rendőri jelentések, szakértői vélemények alátámasztják a vádiratban foglaltakat, a férfi pedig teljesen beszámítható.

Az ügyész életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott, és azt, hogy legkorábban 35 év múlva lehessen feltételesen szabadlábra helyezni a férfit, mivel álláspontja szerint több emberen és védekezésre képtelen ember ellen követte el súlyosnak minősülő tettét.

A vádlott védője azzal érvelt, hogy védence a többnyire elfojtott konfliktusok miatt „bekattant”, őszinte beismerő vallomást tett, büntetlen előéletű és megbánta tettét. A bírósági döntés ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott védője enyhítésért fellebbezett, az ügy a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

 
A rovat további friss hírei
9 hónap börtönre ítélték a korrupt körzeti megbízottat
Fegyházbüntetésre ítélték a házkutatás címén rabolgató álrendőröket
„Elsimítás”: hivatali vesztegetésért küldtek rács mögé volt rendőröket
Két év nyolc hónapot kapott a nyaklánctolvaj, akit egy 7 éves fiú próbált visszatartani
Súlyos hibát vétettek a Fenyő-gyilkosság helyszínelői
Legolvasottabb hírek
Nyolc orvos látta, mégis meghalt egy egyéves kislány - a szülők büntetőfeljelentést tettek
Buszsofőrök gázpisztollyal: összevagdosott ülések, vécének használt járművek - igen, a cigányok
Továbbra is „dubajoznak” a lányok - újabb kerítő került a rendőrség látókörébe
Nyakon akarta szúrni a rendőrt - kényszergyógykezelésre küldhetik
Szado-mazo pornófilmforgatás: egy ember ellen javasolnak vádemelést
Legfrissebb hírek
Csak papíron gondoztak: alapítványos csalókat leplezett le a NAV
Hotelekben pihente ki a sikkasztás fáradalmait a megtévedt postás
Prostituáltakból élt: mindkét élettársát futtatta a férfi
Berúgta a cigány ajtót, majd csodálkozott, amikor megszólalt a riasztó
Konyhakéssel szúrta meg fiát egy mogyoródi férfi
 


ImpresszumKapcsolatMédiaajánlatPartnereink