Vissza a főoldalra
RSS
Keresés
Háttér
Vádat emeltek Tanyi ellen
nol.hu 2014.07.31. 14:36:00

Önbíráskodás kísérletéért és más bűncselekményekért vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Tanyi György ellen. A fővárosi éjszakai élet hírhedt verekedőjének tartott férfinak egy februári közlekedési baleset után kirobbant ökölharc miatt kell majd felelnie a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.Február 20-án, késő este Tanyi a Nagykörút VII. kerületi szakaszán autózott. Az egyik kereszteződésben a lámpa piros jelzésére megállt, másodpercekkel később hátulról nekikoccant egy másik autó. Ő is, és a vétkes sofőr is kiszálltak, utóbbi egy születése óta mozgássérült, járni gyermekkora óta csak mankóval képes férfi volt. Azonnal elismerte a felelősségét.

Tanyit ez nem hatotta meg. Követelte, hogy a férfi azonnal fizessen neki 150 ezer forint kár-térítést. A vétkes sofőr túlzónak tartotta az összeget, s persze nem is volt nála ennyi pénz, Tanyi fellépéséből azonban arra következtetett: jobban jár, ha a rendőrt hív. Tanyinak persze nem tetszett az ötlet, s nemtetszésének egy nagy erővel a vétkes autós gyomorszájára mért ütéssel adott hangot.

Mindennek szemtanúja volt két férfi, akik éppen arra jártak. Azonnal a mozgássérült ember segítségére siettek. Tanyi őket is többször megütötte, ám ennek ellenére közös erővel sikerült földre vinniük és ott tartaniuk a rendőrök megérkezéséig.

Fővárosi Főügyészség a fentiek miatt „bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés” bűntette, és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat Tanyi György ellen. Egyidejűleg vádat emeltek ellene a 2012. márciusi 3-ai ámokfutása miatt is, amikor a hajnali órákban gáz- és riasztópisztollyal lövöldözött egy budapesti szórakozóhelyen.

Tanyi György jelenleg házi őrizetben van. No, nem ezért a két bűncselekményért, hanem a Romkert nevű szórakozóhely hét évvel ez előtti felgyújtásáért.

Az Erzsébet híd budai lábánál lévő szórakozóhelyet pár nappal a szezonkezdet után gyújtották fel. A 250 négyzetméteres faszerkezetű kerthelyiség teljesen leégett. A helyiség 49 éves biztonsági őrét német turisták mentették ki a lángokból, ám addigra olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy két nappal később a kórházban elhunyt.

Szemtanúk két férfit láttak elmenekülni a helyszínről, feltehetőleg ők locsolták fel benzinnel a szórakozóhelyet, majd gyújtották fel azt.

Tanyi György neve az eljárás kezdete óta többször és többféle összefüggésben felmerült már. Volt, aki úgy tudta, ő volt az egyik gyújtogató, mások megbízóként tekintettek rá. Ügyvédje, Retteghy István szerint a rendőrök arról faggatták Tanyit, hogy ki volt a megbízója, de ő nem tudott segíteni nekik.

Nemrég kiengedték az előzetesből, s most házi őrizetben várja az eljárás befejezését, illetve a rokkant autós elleni támadás miatt kiszabandó büntetését.

 
A rovat további friss hírei
Gázriasztó fegyverrel rabolt egy férfi Dunaújvárosban
Kóros elmeállapot: előzetes kényszergyógykezelését rendelték el annak a férfinak, aki megölte a testvérét és a sógorát
Megtorolta a vádlott az őt ért sérelmet, halált okozó testi sértésért kell felelnie
Nyílászárókban utazott a miskolci csaló
Hotelekben pihente ki a sikkasztás fáradalmait a megtévedt postás
Legolvasottabb hírek
Nyolc orvos látta, mégis meghalt egy egyéves kislány - a szülők büntetőfeljelentést tettek
Buszsofőrök gázpisztollyal: összevagdosott ülések, vécének használt járművek - igen, a cigányok
Továbbra is „dubajoznak” a lányok - újabb kerítő került a rendőrség látókörébe
Nyakon akarta szúrni a rendőrt - kényszergyógykezelésre küldhetik
Szado-mazo pornófilmforgatás: egy ember ellen javasolnak vádemelést
Legfrissebb hírek
Nézeteltérés: fahusánggal többször fejen ütötte a haragosát
Emberöléssel gyanúsított és rablásért elítélt bűnözők akadtak horogra külföldön
Megerőszakoltak egy kiránduló nőt egy budai turistaútvonalon
Kerékkulccsal, vascsővel és deszkával „dolgoztak fel” egy közlekedési balesetet Tiszabőn
Viktor potencianövelőkben, teljesítményfokozókban és nyugtatókban utazott - a nyomozók megjelenéséig
 


ImpresszumKapcsolatMédiaajánlatPartnereink